Dátum: 2024.06.16.

DVTK Kosárlabda Akadémia

Történetünk

2012-ben elhatároztuk, hogy új alapokra helyezzük a kosárlabda utánpótlásképzést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Először a járási központokban kezdődött el a munka, majd Miskolcon folytatódott. Több száz gyermek egészségre neveléséért, sportolásáért lettünk felelősek ebben az időszakban, és sok nehézség, sok harc után sikerült egy olyan, az egész országban egyedülálló akadémiai rendszert kiépítenünk, amely hosszú távon is garantálni tudja a sikereket. 2018-ban elnyertük a Nemzeti akkreditált kosárlabda akadémia címet.

A női kosárlabda a DVTK egyik legtradicionálisabb, és nemzetközi szinten legeredményesebb sportága. Alapvető fontosságú az egész DVTK család számára, hogy ebben a sportágban saját erőből ki tudjuk nevelni azokat a játékosokat, akik felnőtt korukban kettőzött elszántsággal tudnak küzdeni a piros-fehér színekért, és mindezt megfejelve akár a magyar válogatottban is képviselhetik a Diósgyőrt.

Célunk

Célunk, hogy a szakmai és infrastrukturális feltételek folyamatos javításával nemzetközi szintre emeljük a DVTK Akadémiát, a nálunk sportoló gyermekek világszínvonalú képzést kapjanak. Ennek érdekében folyamatosan bővítjük a nálunk dolgozó és versenyképes tudással rendelkező szakemberek tudását, de minden másban is arra törekszünk, hogy a megyénkben élő gyermekek számára minden adott legyen arra, hogy be tudják teljesíteni az álmaikat.

DVTK Kosárlabda Akadémia legjobb eredményei /U18, U16, U14/

2017/18

2018/19

2020/21

2021/22

2022/23

Miskolc és vidéki bázisok

Miskolci csapatainkat a DVTK kosárlabda Akadémia, míg vidéki bázisainkat Miskolci Tehetséges Kosarasokért és Röplabdásokért Alapítvány (MITEKA) működteti.
A 2023/24-es szezonban összesen 25 csapat, közel 300 sportoló indult el a DVTK színeiben.

Vezetőség/stáb

Miskolci edzők

Vidéki edzők