Dátum: 2024.06.15.

Nemzetközi kosárlabda utánpótlás torna fináléjának adott otthont a DVTK Aréna

Az idén első alkalommal megrendezésre kerülő, hagyományteremtő céllal életre hívott Közép-európai Liga (MEL) utánpótlás kosárlabda nemzetközi torna U17-es korosztályának FinalFour eseményét rendezték meg Diósgyőrben, a DVTK Arénában. A háromnapos torna döntőjének a házigazda, alapszakasz-győztes DVTK Kosárlabda Akadémia mellett a Soproni Darazsak és a Young Angels Kosice együttesei kvalifikálták magukat, a nevezést visszamondó Venezia helyét pedig a svéd Norrköping csapata foglalta el.

Április 14-16. között a DVTK Aréna adott otthont a Basketgirls X MEL U17-es nemzetközi torna négyes döntőjének, négy csapatból több, mint ötven tehetséges fiatal mérette meg magát az eseményen. A háromnapos tornát körmérkőzéses rendszerben bonyolították le, az összesen megrendezett hat mérkőzéséből pedig ötnek adott otthont csarnokunk. (A Young Angels Kosice – HAGA Norrköping Dolphins összecsapást logisztikai okokból Kassán játszották a felek – a szerk.) A tornára alapszakasz-győztesként érkező DVTK végül mindhárom mérkőzését megnyerve lett kupagyőztes, a négyes döntő legértékesebb játékosának Fárbás Elizát választották.

Fotó: Osztie Tibor

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy nem csupán a DVTK felnőtt korosztályainak életében, de az utánpótlás-képzésben is egyre hangsúlyosabb szerepet vállal létesítményünk, bízunk benne, hogy a jövőben még számos, ehhez hasonlóan nívós utánpótlás-rendezvénynek lehetünk a házigazdái.

Galéria
(Fotók: Osztie Tibor)

Megosztás:

További aktualitások

MOL Országos Teqball bajnokság

Május 18-19-én folytatódott a MOL Országos Teqball Bajnokság. A világbajnoki kvalifikációs sorozatnak ezúttal Miskolc, az impozáns DVTK Aréna adott otthont. A világbajnoki kijutásért küzdő profik mellett az amatőr és utánpótlás kategóriák képviselői is küzdöttek a bajnoki címért.

Szülők Akadémiája III.

Április 25-én, csütörtökön kerül sor a DVTK Kosárlabda Akadémia „Szülők Akadémiája” sorozatának harmadik napjára. Az